Prima pagină > Realitate > Iar photoshop

Iar photoshop


Acum mult timp am avut un post legat de frumusete/ photoshop aici.  Despre cum photoshopul ne altereaza perceptia realitatii. Ei bine acum cateva zile am vazut la tv un fel de emisiune cam pe aceeasi tema. Ce sa facem ca fotografiile vedetelor si nu numai de prin reviste sa ne miscoreze incredea in sine si respectul de sine. Ce si cum sa facem ca fetele sa nu mai aspire catre acea frumusete plastica si imposibila de egalat. E cam greu sa te compari cu un program.

Interzicerea photoshopului e cam greu de realizat, chiar imposibil. E ca si cum ai scoate de pe piata tigarile si alcoolul. Nu ne fac bine, dar sa fim seriosi cine se lasa de ele? In schimb s-a venit cu o propunere realizabila. Ca la fiecare poza retusata in photoshop sa se ataseze un text care sa ateste acest lucru. Asa cum pe pachetele de tigari scrie „Fumatul ucide”.

E un pas inainte, dar sunt putin cam sceptica in ceea ce priveste functionarea acestei tactici, cel putin nu in totalitate. Asa cum nimeni nu citeste ce scrie pe pachetul de tigari sau citeste dar nu il provoaca sa lase tigarile, acelasi lucru se va intampla si in cazul acesta. Sunt fete care se infometeaza pentru ca aspira sa se asemene cu o poza retusata, un mic avertisment oare le va opri ?!

Adevarul este ca toti judecam si nu acceptam imperfectiunile desi toti le avem. Suntem aspri si nu acceptam nimic obisnuit. E greu sa faci fata unor standarde mult prea inalte. Nu ne ramane decat sa speram ca totul va fi bine.

Stropul de imperfectiune potenteaza misterul frumusetii.

Reclame
  1. 06/01/2010 la 9:54 am

    Tot ce ne ramane defapt este sa deschidem ochii…

    Inainte de legea textul de pe pachetele de tigari, toti stiam ca „fumatul ucide”, la fel si cu asta, toti stim ca acele imagini tradeaza de departe realitatea, dar ne place sa credem in zane si printi, iar cei ce iau acele fotografii drept realitati, au ei insasi o problema, nimeni altcineva 🙂

    Increderea in sine vine insasi din sine, daca cineva o cauta altundeva, inseamna ca oricum n-o avea.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: