Prima pagină > Realitate > Cele mai importante 1.000 cuvinte

Cele mai importante 1.000 cuvinte


In timp ce imi citeam mailurile in aceasta dupa-amiaza mohorata, zaresc unul de la revista presei, bai nu stiu cum m-au gasit astia pe mine si de ce imi trimit mailuri dar cert e ca la plictiseala am ce sterge. L-am selectat ca mai apoi sa il sterg, dar cateva cuvinte mi-au sarit in ochi. Am dat click si am ajuns pe un site care formula o idee fara prea multe detalii despre lista „celor mai importante 1.000 de cuvinte de pe web”. Mi-am zis, this I gotta see. So am googaluit, si am dat peste asta:

„Nikola Raykov, un artist bulgar în vârstă de 27 de ani, a realizat lista „celor mai importante 1.000 de cuvinte de pe web”, pe care le vinde advertiserilor pe un site, sub forma unui joc interactiv, pentru a strânge fondurile necesare realizării unui film, informează PRweb.com.

Nikola Raykov este scriitor, producător de film şi web designer. Pentru a aduna fondurile necesare realizării primului său film, „Enter”, el vinde advertiserilor cuvinte populare în mediul online.

Artistul bulgar a realizat o listă care cuprinde „cele mai importante 1.000 cuvinte de pe web”, pe care le vinde advertiserilor prin intermediul unui site inovativ – 1000wordsforsale.com -, lansat în urmă cu o săptămână.

Conceptul proiectului porneşte de la premisa că, online, cele mai importante cuvinte sunt acelea pe care internauţii le caută cel mai des şi, în consecinţă, cele pentru care advertiserii ar trebui să fie dispuşi să plătească.

Site-ul prezintă aceste cuvinte într-o manieră interactivă, prin intermediul unor holograme 3D.

Preţul unui cuvânt este de 100 de dolari, urmând ca advertiserul posesor să fie asociat timp de zece ani acestui cuvânt pe site. Printre companiile bulgare care au achiziţionat deja cuvinte se numără cluburi de noapte, portaluri imobiliare şi producători de echipamente industriale.

Nikola Raykov este un autor publicat de nuvele, care a regizat până în prezent câteva reclame, dar şi o serie de documentare.

Scenariul său premiat se numeşte „Enter” şi spune povestea unui tânăr care se trezeşte într-un labirint, suferind de amnezie, şi este nevoit să găsească calea către ieşire jucând după regulile unei lumi răsturnate.”

Sursa : Mediafax

Deci trei cuvinte: Genial…genial…incredibil.

Poate gresesc eu si nu stiu care e treaba cu advertisingul asta, dar e cel mai productiv nimic de care am auzit. Sincer am incercat, chiar m-am chinuit sa gasesc un motiv pentru care eu in calitate de advertiser as cumpara un cuvant, nu gasesc.

Nu inteleg cum functioneaza sistemul asta, am nevoie de un cuvant asociat cu siteul meu ca lumea sa intre? Pai ce, asa neinteresant sunt? Daca cele 1.000 de cuvinte formeaza interesele celor care stau in spatele monitorului, si siteul meu nu se concretizeaza in unul din interesele alea, atunci da! am nevoie de un cuvant pentru ca nu am idee ce place publicului. Si da, intr-o saptamana a vandut deja 4 cuvinte.

Si ce se intampla cu celelalte siteuri cand cuvintele o sa se termine si ele raman fara? Dar vai, o sa ramana fara vizitatori? Nu, daca stii sa iti vinzi marfa in nici un caz.

Si se gandea mintea mea in gandul ei, ce fac dupa ce cumpar cuvantul? Il iau acasa? Ii dau de mancare ca sa creasca mare si astfel imi creste si numarul vizitatorilor? Nu stiu, poate reuseste sa ma lamureasca careva.

cuvinte-online

Reclame
  1. deeuts
    04/02/2011 la 5:54 pm

    multumesc mult pentru blogroll >:D<

  2. 06/02/2011 la 4:47 pm

    @deeuts Nici o problema. 🙂 Orice blog care imi produce placere atunci cand il citesc va avea un loc in blogrollul meu.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: